Recensioner – Personlighetstestet

Färgtypsnitt-01

“En riktigt bra teaterföreställning för barn trollbinder därför att den direkt handlar om barnen själva. Detta är en sådan föreställning. Personlighetstest vänder sig direkt till barn i låg- och mellanstadieåldern i den fråga som kanske är den viktigaste för dem i skolan – nämligen hur man blir och förblir populär i klassen. Skådespelarna framför ett mycket viktigt budskap till den unga publiken, nämligen kamratskap och ”schysst” beteende.
Genom sin professionalism, sin lyhördhet för och kommunikation med publiken och ett väl genomtänkt manus lyckas de väldigt väl. Personlighetstest lockar till många skratt samtidigt som den omedelbart lyckas framföra sitt viktiga budskap.
Denna föreställning är mycket värdefull i värdegrunds- och antimobbingarbetet i skolan. Att Personlighetstest kompletteras med uppföljande samtalsunderlag som läraren kan ha i klassen gör den ännu mer värdefull. Jag kan faktiskt inte påminna mig att jag sett en mer angelägen teaterföreställning för barn.”
/Christer Bergström, författar och lärare 1-7, Eskilstuna

“På min lågstadieskola har vi arbetat mycket med SET och empatifrågor bland barnen. Personlighetstest är otroligt bra i detta arbete. Den är rolig och skådespelarna är mycket duktiga. Samtidigt når den barnen och får dem att tänka till om hur man ska vara mot varandra. Den passar perfekt för samtal i barngruppen eller klassen efter föreställningen. Rekommenderas varmt!”
/Maria Rodriguez, fritidspedagog